Hatha Yoga


Hatha Yoga is al eeuwen oud en wordt al meer dan 5000 jaar beoefend. Deze populaire vorm van yoga wordt gezien als de basis waaruit andere yogastijlen gegroeid zijn. Bij deze yoga stijl worden de asana’s of houdingen een bepaalde tijd aangehouden met als doel om het lichaam, de adem en de geest te ontdekken en te leren controleren.
Door de houdingen herhaaldelijk uit te voeren en jezelf voortdurend te observeren leer je meer en meer te ontspannen in de houding. Ook kun je door middel van observatie en een rustige ademhaling steeds meer spanningen loslaten en dieper in de houdingen komen.

De les kenmerkt zich door de afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Deze afwisseling creëert balans. Door regelmatige beoefening leer je dit geleidelijk aan ook toe te passen in je dagelijkse leven. Het gevolg: minder stress en spanning, en meer rust en ontspanning.

Hatha Yoga is een toegankelijke yoga stijl die door mensen van alle leeftijden en met alle niveaus beoefend wordt. Houdingen kunnen aangepast worden aan je lichaam en je mogelijkheden. Bij yoga gaat het niet om resultaten of vergelijken met anderen. Het gaat om jezelf en om het ontdekken, waarderen en koesteren van wie jij bent zoals je bent.

De Hatha Yoga les bestaat uit drie delen

Initiële ontspanning en ademhalingsoefeningen.
We beginnen met een korte ontspanning gevolgd door ademhalingsoefeningen.

Zonnegroet 
en yoga houdingen.
De zonnegroet is een opwarmingsoefening die bestaat uit twaalf stappen die in ononderbroken en soepele beweging worden uitgevoerd. Hiermee warmen de wervelkolom en spieren op.
Daarna volgen de yoga houdingen. De focus ligt hierbij op het verhogen van de flexibiliteit van het gehele lichaam en stimulering van de inwendige klieren en organen. We houden de pose voor een bepaalde tijd aan en brengen de aandacht naar binnen. Houdingen wisselen we af met een korte ontspanning om ons lichaam rust te geven.

Eind ontspanning.
We sluiten de les af met een diepe ontspanning. Zonder goede ontspanning raak je fysiek en mentaal uitgeput. Na deze ontspanning is je batterij weer opgeladen.

Klik hier voor een video over de zonnegroeten zoals we die in de les beoefenen.

Klik hier voor tarieven.